Ondernemers Zandvoort woedend om plannen gemeente

Raadhuis Zandvoort.

Dagmar Aarts
Zandvoort

Woedende ondernemers uit Zandvoort hebben er dinsdagavond voor gezorgd dat de horeca- en retailvisie is teruggetrokken.

De raadszaal was zo vol dat sommigen op de gang moesten staan. VVD-wethouder Belinda Göransson (economie en ruimtelijke ordening) stond met haar rug tegen de muur, toen raadsleden de boze ondernemers steunden.

De gemeente wil met de horeca- en retailvisie het centrum, de boulevard en het strand weer aantrekkelijker maken voor bewoners en toeristen. Net als in veel andere gemeenten is er veel leegstand in Zandvoort. Aan de Zeestraat en in het tweede deel van de Haltestraat (de kant van het station) zijn de ’gaten’ al jaren duidelijk zichtbaar.

Een plan is daarom dat op die plekken restaurants, cafés en winkels langzaam zouden moeten verdwijnen. De ondernemers zullen worden gestimuleerd om te verhuizen en op de lege plekken kunnen dan woningen komen, of kantoren met dienstverlenende of maatschappelijke functies.

Daarbij wordt wel gezegd dat geen enkele winkel of horecabedrijf gedwongen zal worden te verhuizen. Maar nieuwe initiatieven voor vestiging buiten het compacte centrum worden ontmoedigd.

Lees meer over de bewogen avond in Haarlems Dagblad van donderdag.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.