Onze Gezellen opnieuw de beste

Tom Enthoven
Vogelenzang

Het is Vogelenzang opnieuw niet gelukt om punten te pakken tegen Onze Gezellen. Een op papier spannend duel bleek in de praktijk vrij eenzijdig: 1-4.

Afgaande op de uitslag lijkt er weinig veranderd sinds augustus. Toen troffenVogelenzang en OG elkaar in de poule van de nacompetitie en hoewel die voor beiden ploegen goed afliep was er een duidelijk krachtsverschil waarneembaar. OG lietVogelenzang kansloos en won op zijn sloffen met 3-1.Inmiddels zijn we een kwartaal vol ontwikkelingen verder. Vogelenzang opende het seizoen bijvoorbeeld verrassend goed en behoudt nog altijd knap aansluiting met de middenmoot van de vierde klasse. ,,Het seizoen verloopt tot nu toe ver boven verwachting'', aldus Vogelenzang-trainer Stefan Matthijsse. ,,In de nacompetitie werden we wel even geconfronteerd met het niveauverschil maar toch wisten we te promoveren. Dan denk je: dat gaat nog erg lastig worden. Maar vervolgens winnen we toch een aantal wedstrijden. Dat had niemand van ons verwacht, denk ik.''

Ook bij OG stond de tijd niet stil. Het team dat lijfsbehoud afdwong is inmiddels sterk verjongd en er waait een frisse wind door de Haarlemse club. Coach Otto Berendregt ziet dat zijn team stappen maakt. ,,Dit OG is niet te vergelijken met het OG van vorig seizoen. We hebben de selectie in de breedte flink versterkt en dat zie je terug op het veld. De concurrentie is groter en iedereen vecht voor zijn plekje. Er is scherpte. De weg omhoog is nu weer ingezet'', aldus Berendregt.

Positiviteit alom dus, maar in feite is er in drie maanden weinig veranderd. OG bleek nog altijd een maatje te groot voor de kersverse vierdeklasser uit Vogelenzang. De bezoekers namen na twintig weinig opwindende minuten de leiding en gaven die nooit meer uit handen. De openingstreffer was misschien ook wel het hoogtepunt van de wedstrijd. Mitchell Geeven pikte de bal op rond de middenlijn en terwijl hij naar het centrum dribbelde, zag hij doelman Michiel de Boer wat ver voor zijn doel staan. Met een hard schot van ruim dertig meter afstand en wat hulp van de laaghangende zon liet hij de doelman kansloos: 0-1. ,,Ik zag helemaal niks meer'', gaf De Boer toe. ,,Maar dan nog: zo'n mooie goal maakt die jongen nooit meer natuurlijk.''

Ook bij de 0-2 ging De Boer niet geheel vrijuit toen hij een toch al zeer ongelukkige terugspeelbal promoveerde tot assist. Thomas Scholten kon vervolgens gemakkelijk de score verdubbelen.Vogelenzang leek al vroeg geslagen maar toch gaf het zichzelf al snel weer de kans om terug in de wedstrijd te komen. Vlak na de 0-2 ging de thuisploeg op jacht naar de aansluitingstreffer en daarbij trof een afstandsschot een Haarlemse hand in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door aanvoerder Lennart Loorbach overtuigend binnengeschoten: 1-2.

Hoop vulde de Vogelenzangse harten maar Patrick Eggermont stelde al gauw orde op zaken. Vlak voor het rustsignaal zette hij de 1-3 op het scorebord en in de tweede helft mocht hij op aangeven van Geeven ook nog de dik verdiende 1-4 binnentikken. Vogelenzang-doelman De Boer herstelde zich in het tweede bedrijf en voorkwam met een aantal fraaie reddingen een grote nederlaag voor zijn ploeg.,,Ik ben een tevreden mens'', sprak OG-trainer Berendregt na afloop. ,,Je kon vandaag echt zien dat we stappen maken en dat er vertrouwen in de ploeg zit na een aantal overwinningen. Zoals ik eerder deze week al zei: wij willen aanvallen want daar zijn we goed in. Dat hebben we vandaag weer laten zien.''Vogelenzang: De Boer; Bessems, M. van de Raad, Kleverlaan, Van Alphen, van Harlingen, K. van de Raad (85. van Haaster), Van Nieuwenhuizen, Van Haastrecht, Loorbach (38. Van den Oever), De Koning (76. Boelé).Onze Gezellen: Hoogeland; Wesselman, Bunschoten, De Graaf, Moonen, Willems, Scholten (78. Verzijlberg), De Groot (59. Bleeker), Geeven, Eggermont (84. De Groot), Gargili.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen