DSS doet na nederlaag tegen OSV stap terug

Monne Reitsma
Beverwijk

Na de nodige weken nacompetitievoetbal is DSS toch gedegradeerd naar de vierde klasse. Op het veld van DEM in Beverwijk werd verloren van OSV. Na de reguliere negentig minuten stond het nog 0-0. In de verlenging scoorde OSV twee keer.

,,Na jaren bouwen is dit wel een grote teleurstelling. We hebben vandaag niets weggegeven. OSV heeft een matige ploeg. Maar goed, we hebben het gewoon laten liggen tegen Forza Almere en Sporting Martinus”, vertelde Bleeker, die met zijn team aan acht (!) nacompetitieduels niet genoeg had om zich te handhaven.

De overschrijvingen voor het nieuwe seizoen zijn al achter de rug. Inmiddels is de zomer ook begonnen maar nog altijd moest DSS vechten om lijfsbehoud. Hoe anders was dat in 2007, het jaar waarin de Haarlemmers de stap naar de derde klasse maakten. Achter kampioen Socrates ging DSS de nacompetitie in.

De beslissingswedstrijd in mei was tegen dezelfde tegenstander als gisteren. Beide clubs kwamen er niet uit met de veldkeuze op neutraal terrein en de KNVB besliste dat de ontmoeting zou plaatsvinden in Beverwijk. Pas in de laatste minuut werd het duel toen gewonnen door DSS.

Van Ooijen

De voortekenen waren niet ongunstig. Wel moest DSS het zondag zonder Zeno van Ooijen doen. De speler die binnenkort bij topklasser Lisse gaat voetballen, was geschorst. ,,Ongelofelijk. Afgelopen donderdag tegen Martinus kon hij niet meer in de slotfase en moest gewisseld worden. De scheidsrechter vond dat hij te langzaam het veld verliet en gaf hem geel. Zijn vierde”, was Bleeker niet blij met het ontbreken van een bepalende speler.

Blijkbaar had Bleeker ook de speelwijze aangepast hierdoor. Hij liet het team heel compact spelen en hoopte eigenlijk op een bevlieging van Tim Koning. Die kwam er niet. OSV kon ook niet veel uitrichten. Pas na een misstap van verdediger Raven Huijbrechts kon een Amsterdammer voor gevaar zorgen. De hoge trap van Mitchell Bijvoet eindigde op het dak van het doel.

Fout

Na een uur spelen kreeg DSS eindelijk een mogelijkheid. Het schot van Daan Geldermans trof geen doel. Dan was de kans voor OSV-speler Sam van Bakel groter maar diens inzet ging over. En zo kabbelde het voort. Er kwam geen winnaar en er moest worden verlengd. Een fout van Wesley Tan brak DSS al snel op. De aanvoerder maaide half over de bal en Nicky Roele schoot fraai in.

In de tweede verlenging maakte opnieuw Roele er 2-0 van. Acht jaar geleden was er een juichstemming na de zege op OSV, nu droop DSS af. Aan de andere kant. Als je zeven jaar onderin bivakkeert en slechts een seizoen lekker meedraait, dan is de kans op degradatie altijd aanwezig.

,,Je doet het jezelf aan. We creëren te weinig en effectief zijn we al helemaal niet. Je wilt nooit degraderen maar we leveren ook veel in. Dat moeten we in de vierde klasse maar zien op te vangen”, aldus Bleeker.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen