Kleurrijk werkje voor mama

Marjolein Vos
Nieuw-Vennep

Moederdag staat voor de deur en veel kinderen maken dan iets creatiefs voor mama. Op Kinderdagverblijf De Regenboog weten ze daar wel raad mee.

De vingertjes zitten onder de verf en op een van de gezichtjes is een kleurig vlekje te zien, maar het extra moederdagcadeautje is bijna af. Op Kinderdagverblijf De Regenboog in Nieuw-Vennep steken deze donderdag enkele kinderen nogmaals de creatieve handjes uit hun schortjes om iets moois te maken voor hun moeder.

De grote moederdagcadeautjes zijn al ingepakt en er wordt niet verklapt wat erin zit, maar sommige kinderen willen nog iets extra’s doen voor mama. Daarom worden de kwasten uit de kast getrokken. Elk jaar zorgen de juffen van De Regenboog voor een origineel cadeautje voor de papa’s en mama’s. ,,Het is leuk om als ouder iets te krijgen wat je kind gemaakt heeft. We leren de kinderen vaak ook een gedichtje die ze bij het ontbijt kunnen opzeggen. Dat is zo leuk’’, vertelt leidinggevende Mieke Draijer. ,,We bedenken elke keer iets anders voor de ouders, vooral fotolijstjes doen het goed’’, aldus juf Monique Janssen. ,,Maar waarom verdient mama eigenlijk een cadeautje? Omdat mama lief is, toch?’’, vraagt juf Monique aan de kinds. Maxim Goosen (4) en Dylan Mugayempore (3) knikken enthousiast. ,,Ja mama is lief’’, zegt Dylan.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.