Venneper Griekspoor naar finale challengertoernooi

Tallon Griekspoor gaat voor het eerst in zijn tennisloopbaan naar de finale van een challengertoernooi.© Archieffoto: ANP

ANP
TAMPERE

Tallon Griekspoor is er voor het eerst in zijn tennisloopbaan in geslaagd de finale te halen van een challengertoernooi. De 22-jarige uit Nieuw-Vennep deed dat zaterdag in Tampere in Finland, waar hij in de halve eindstrijd afrekende met de Fransman Tristan Lamasine. Het werd 6-4 7-5.

Griekspoor, die als zesde is geplaatst, speelt in de strijd om de eindzege tegen de als derde geplaatste Argentijn Juan Ignacio Londero. In november vorig jaar stond Griekspoor voor het laatst in een finale, maar dat was een futuretoernooi in Heraklion in Griekenland. De speler haalde eerder dit jaar de halve finales van het challengertoernooi in Francavilla in Italië.

Richèl Hogenkamp speelt zondag ook voor toernooiwinst. De Nederlandse tennisster drong bij het ITF-toernooi in Praag door tot de finale. Dat deed ze ten koste van de Duitse Tamara Korpatsch: 7-5 6-3. Hogenkamp, als tweede geplaatst, neemt het in de eindstrijd op tegen de Italiaanse Martina di Giuseppe.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen