Bier van oud brood bij De Volkslust aan de Kruisweg in Haarlem

Hier komt de nieuwe vestiging van De Volkslust.© Foto Wessel Mekking

Wessel Mekking
Haarlem

In het pand op de hoek Kruisweg-Nieuwe Gracht wordt binnenkort bier van oud speltdesembrood geschonken, een ’bolleke’ van De Koninck gedronken en ter plekke gebakken brood geserveerd. Horecazaak De Volkslust opent hier zondag 15 juli voor het eerst voor het publiek zijn deuren.

Bouwvakkers werken momenteel keihard om het hoekpand om te toveren in een etablissement waar maximaal zeventig gasten een plekje hebben. Zowel aan de kant van de Kruisweg als de Nieuwe Gracht komt een terras, met in totaal nog eens 45 zitplaatsen. Vanaf ’s morgen kunnen de gasten dagelijks terecht bij De Volkslust, voor onder meer een omelet, croissant of croque-monsieur dan wel -madame. Ook is hier straks een typisch Antwerpse ’roggeverdommeke’, een roggebrood met onder meer noten, krenten en rozijnen, te koop.

Jochem Keune, de ondernemer achter de Volkslust-vestigingen, is van huis uit een bakker. In zijn zaken worden veelal biologische producten gebruikt, vertelt hij. De Volkslust is van oorsprong een Antwerps ’bakhuys’, dat in 1880 werd opgericht. Haarlem heeft van oudsher een link met Vlaanderen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.