Politieonderzoek naar verdachten die modewinkel Zwanenburg wilden overvallen

© Michel van Bergen

Internetredactie
ZWANENBURG

De politie is nog altijd op zoek naar het drietal dat schoen- en sportmodewinkel Haverhals aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg woensdagochtend wilde overvallen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Voor de zoveelste keer werd er bij de modezaak een poging tot overval gedaan. Twee vermomde mannen betraden rond 11.25 uur de winkel. Ze werden eruit gejaagd door de eigenaar, die een hockeystick in zijn handen had.

De mannen vluchtten vervolgens de winkel uit en sprongen op een scooter, waar een derde persoon als bestuurder op zat. Ze zijn vermoedelijk in de richting van Amsterdam gevlucht.

De recherche heeft een buurtonderzoek gehouden, omwonenden gesproken en camerabeelden veiliggesteld. Er wordt nog contact gezocht met getuigen die iets voor of na de poging tot overval hebben gezien. Mensen die tussen 11.20 en 12.00 uur een drietal op een scooter hebben zien rijden in Zwanenburg of tussen Halfweg en Amsterdam, kunnen contact opnemen.

Eerder deze week is er in de nacht van maandag op dinsdag ook een poging gedaan om in te breken bij het pand. Er werd een stoeptegel tegen het bepantserde raam gegooid. Het leverde uiteindelijk alleen een grote barst op.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.