Monteur: autowielen Forza-raadslid Haarlemmermeer moedwillig losgedraaid

Wessel Mekking
Hoofddorp

De autowielen van Haarlemmermeers raadslid Paul Meijer zijn moedwillig losgedraaid. Dat zegt de monteur die de auto van de Hoofddorper controleerde. Als de Forza-fractievoorzitter nog veel verder had gereden, was waarschijnlijk een wiel losgekomen, denkt de automonteur.

Meijer wilde aanvankelijk geen aangifte doen, omdat dat geen zin zou hebben. Maar hij liet zich naar eigen zeggen door Haarlemmermeers politiechef Fred Roest overhalen om dat vrijdagavond toch te doen. Een politiewoordvoerder kon vrijdagmiddag niets over de zaak zeggen.

Toen Meijer onlangs zijn dochter ophaalde in Tilburg, hoorde hij dat zijn auto een ’klapperend geluid’ maakte. Hij liet z’n BMW nakijken, waarbij aan het licht kwam dat de vier autowielen los waren gedraaid. De monteur in kwestie bevestigt dat iemand aan de wielen van Meijers auto heeft gezeten. Door trillingen kunnen ze niet zijn losgeraakt.

De politicus, die regelmatig stevig in discussie gaat op Twitter, noemt de actie ’levensgevaarlijk’. Meijer kan niets anders bedenken dan dat de wielen zijn losgedraaid door ’tuig’ dat het niet eens is met zijn politieke denkbeelden. Eerder ontving de Forza-politicus naar eigen zeggen bedreigingen via Twitter en mail. ,,Maar blaffende honden bijten niet’’, dacht hij altijd. Hij is niet van plan minder van zich te laten horen of zijn toon te matigen. ,,Ben je helemaal gek?’’

Dat een enkeling twijfelt aan zijn verhaal, maakt hem kwaad. ,,Het is al triest genoeg.’’ Ook kan Meijer naar eigen zeggen zelf nog geen autoband vervangen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.