Californische Oh Sees headliner bij Kliko Fest in Patronaat

Petrr Bruyn

Onbetwiste ’headliner’ van het Kliko Fest, dat komende zaterdagnacht voor het zevende achtereenvolgende jaar in het Haarlemse Patronaat plaatsvindt is de groep Oh Sees uit Californië.

De band rond de excentrieke zanger en songschrijver John Dwyer bestaat in feite al een jaar of twintig onder diverse namen, maar vestigde pas dit decennium z’n bijkans legendarische reputatie met een lawine aan platen en spraakmakende, opwindende concerten waarbij garagerock, psychedelische rock en woeste punk tot een explosief mengsel worden gestampt.

Dat de groep ook veel liefhebbers van buiten de regio gaat trekken staat vast – dat doet Kliko sowieso al. Maar de fans moeten er wel wat nachtrust voor opofferen, want de Oh Sees gaan pas om 01.15 uur het podium van de grote zaal op.

Dwarves

Bij de vijftien groepen die tussen half acht ’s avonds en een uur of vier ’ s nachts in de drie Patronaatzalen te horen zijn, is nog een vijftal Amerikaanse bands waaronder de eveneens Californische skatepunks Fidlar en de hilarische Dwarves die al eerder tijdens Kliko te zien waren.

Uit eigen land komen onder meer het Haarlemse ET Explore Me en Birth of Joy. En voor de volhouders speelt diep in de nacht nog het onvermoeibare Japanse Electric Eel Shock.

Lees ook: Birth of Joy: Spelen, héél veel spelen en Haarlemse band ET Explore Me laat het gewoon gebeuren

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.