Melkbrug Haarlem nog steeds gestremd

Het afslijpen van een randje van de brug had maandagavond niet het gewenste effect.© Foto Leontien van Engelen

Leontien van Engelen
Haarlem

Ondanks alle inspanningen maandagavond is het nog niet gelukt de Melkbrug in Haarlem dusdanig te repareren dat hij voor het gewone verkeer weer toegankelijk is.

Maandagavond zijn twee monteurs enkele uren bezig geweest met het afslijpen van een randje van de brug. Dat had niet het gewenste effect.

De draaibrug staat sinds zaterdagmiddag permanent open voor de scheepvaart, omdat de gemeente bang is dat deze na sluiting niet meer open kan. Dat zou het scheepvaartverkeer teveel verstoren. de brug wordt in deze tijd van het jaar normaal gesproken 40 tot 60 keer per dag geopend.

Het probleem zit vooral in een loszittende deksteen op een van de landhoofden. Die steen is iets naar voren gekanteld waardoor de brug tegen het landhoofd aan loopt.

Door de aanhoudende warmte is de brug ook uitgezet waardoor het gevaarte nog strakker tussen de landhoofden wordt geklemd, aldus een voorlichter van de gemeente. Uit voorzorg is de brug dus maar open gezet.

Dit voorkomt dat grotere schepen en plezierboten flinke afstanden moeten omvaren. ,,Er wordt alles aan gedaan om de brug zo snel mogelijk weer in gebruik te kunnen nemen’’, verzekerde de gemeentevoorlichter maandagavond.

Voorlopig kan het Spaarne overgestoken worden door gebruik te maken van de iets verderop gelegen Gravestenenbrug of de Langebrug.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.