Nederlands team voor Haarlem Honkbalweek telt drie debutanten

2016: Werper Tom Stuifbergen van Nederland in de finale van de Haarlemse honkbalweek tussen Nederland en Japan in het Pim Mulierstadion.© ANP

HAARLEM

Evert Jan 't Hoen begint volgende week met het Nederlands honkbalteam aan zijn eerste klus als bondscoach. Van 13 tot en met 22 juli neemt Oranje deel aan de Honkbalweek Haarlem, een befaamd toernooi dat deze zomer een herstart maakt.

De selectie van 't Hoen herbergt veel vertrouwde spelers, onder wie Rob Cordemans, Diegomar Markwell en Berry van Driel.

De nieuwe bondscoach riep ook drie debutanten op: werper Misja Harcksen, catcher Rodney Daal en outfielder Denzel Richardson.

Het merendeel van de spelers in de selectie van 'Team Kingdom of the Netherlands' komt uit in de Nederlandse hoofdklasse.

Vanuit de Italiaanse competitie zijn Gilmer Lampe (Bologna) en Kevin Kelly (Rimini) toegevoegd en vanuit Curaçao komt de ervaren infielder Yurendell DeCaster (Wild Cats) over. Roelie Henrique, outfielder bij HCAW, keert na een afwezigheid van vijf seizoenen terug in de selectie.

,,Ik ben erg blij met deze selectie'', liet 't Hoen weten. ,,Met dit team gaan wij voor de finale en als wij die halen, doen wij er uiteraard alles aan om die ook te winnen."

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen