Hoofddorper langdurig bekneld na zware crash op A5 [video]

Lijnden

Een 45-jarige automobilist uit Hoofddorp heeft vrijdagochtend na een ongeval op de A5 bij Lijnden lange tijd in zijn gecrashte voertuig bekneld gezeten voordat de hulpdiensten hem konden bevrijden. Hij bleek ernstig letsel te hebben opgelopen aan zijn hoofd en benen.

De man reed omstreeks 04.35 uur op de A5 richting Hoofddorp toen hij ter hoogte van de Hoofdweg bij Lijnden is gecrasht.

Een voorbijganger had een auto achter de vangrail zien liggen en had de politie gewaarschuwd. Vermoedelijk is de wagen van de weg geraakt, tegen een matrixbord geklapt en vervolgens aan de andere kant van de vangrail een stukje lager tot stilstand gekomen.

(Video speelt af na de reclame:)

De brandweer is meer dan een uur bezig geweest om het slachtoffer uit zijn benarde positie los te halen waarna hij uit de auto kon worden gehaald en worden overgedragen aan de ambulancedienst.

Hij is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Ook een traumateam is bij de hulpverlening ingezet.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Door de crash is er maar één rijstrook op de A5 bij Lijnden beschikbaar, dit zorgt voor vertraging voor het overige verkeer.

Het is onduidelijk hoe laat het ongeval heeft plaatsgevonden. De man was om 02.30 uur vanaf zijn werk weggereden.

Foto's: Mizzle Media / Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.