Bewoner Pijnboomstraat Haarlem: ’Hier is ook parkeeroorlog’

Annalaura Molducci
Haarlem

Een aantal bewoners van de Pijnboomstraat in Haarlem-Noord herkent zich in het beeld over de parkeeroorlog in de autoluwe wijk Land in Zicht dat vorige week in de krant stond waar wordt gescholden, gevaarlijk gereden en waar auto’s worden bekrast.

Bewoner Earl Kemp mailt dat het in de Pijnboomstraat ook al jaren raak is. Hij kaart al zeven jaar de problemen aan bij de gemeente Haarlem maar hij krijgt geen medewerking. ,,Het parkeerbeleid is een grote chaos. Dat leidt tot verdeeldheid onder bewoners.” Hij vindt het ook getuigen van willekeur dat de gemeente de problemen bij Land in Zicht wel aanpakt en die in wijken die grenzen aan vergunninggebied niet.

In Kemps straat parkeren ’vakantiegangers, Polen, Bulgaren, een Noor, winkeliers en bewoners uit de vergunninggebieden die op loopafstand wonen en geen vergunning kunnen of willen aanschaffen’. Hij ziet dat er rolkoffers worden uitgeladen waarna de eigenaren ervan op de bus stappen. Ook mensen die in de binnenstad wonen of werken parkeren bij hem voor de deur. ,,Gevolg is dat wij nergens onze auto kunnen parkeren. Dan kom ik thuis van werk of sport en dan kan ik hem nergens kwijt. Ik denk er nu over om maar een derde auto, een oud barrel, voor de deur te zetten zodat ik in ieder geval plek heb.”

Kemp wil dat heel Haarlem vergunninggebied wordt. ,,Een gelijk speelveld.” Een poging daartoe is in het verleden gestrand omdat er geen meerderheid in de straat voor was. Draagvlak komt er volgens Kemp niet omdat er in de Pijnboomstraat ook bewoners zijn die een eigen oprit hebben waarop ze hun auto plaatsen. ,,De gemeente Haarlem verschuilt zich daar nu achter door niets te doen.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.