Boy Edgar Prijs winnaar Jasper van ’t Hof naar Jazz & More

Jasper van ’t Hof
© Maarten van Haaff
Haarlem

Afgelopen vrijdag werd bekend dat pianist Jasper van ‘t Hof de Boy Edgar Prijs 2018 ontvangt, de meest toonaangevende prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek die ons land rijk is.

Na de bekendmaking werd de laureaat onmiddellijk geboekt door De Pletterij voor een concert tijdens Haarlem Jazz & More. Van ’t Hof zal op donderdag 16 augustus in Haarlem te horen zijn. Waarschijnlijk treedt hij op in een triobezetting met bassist Stefan Lievestro en slagwerker Jamie Peet.

De net éénenzeventig geworden Van ’t Hof is al sinds de jaren zestig actief in het jazzcircuit en werd in diverse polls tot beste pianist van Europa verkozen.

Bekende groepen waar in hij speelde zijn in de jaren tachtig Pork Pie op, met Philip Catherine (gitaar), Charlie Mariano (saxofoon), Aldo Romano (drums), en Jean-François Jenny Clark (contrabas). En in de jaren tachtig Pili Pili met onder meer Angélique Kidjo en Eric Vloeimans, waarmee hij Europese jazz aan Afrikaanse invloeden koppelde. Ook geeft Van ’t Hop veel soloconcerten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.