Natuurbrug over spoor Zandvoort zaterdag open

Duinpoort in aanbouw.© Archieffoto

Hein Flach
Zandvoort

Wie benieuwd is hoe de nieuwe natuurbrug over het spoor bij Zandvoort eruit ziet, krijgt eenmalig de kans om er overheen te wandelen. Zaterdag 14 juli van 10 tot 13.30 uur geven boswachters rondleidingen op en om de natuurbrug. Daarna is Duinpoort, want dat is de naam van de nieuwe brug, alleen toegankelijk voor dieren.

De bouw van de overspanning vormt het sluitstuk van de aanleg van drie ecoducten. Samen verbinden Zeepoort, Zandpoort en Duinpoort een natuurgebied van zevenduizend hectare.

Lees ook: Liggers natuurbrug Zandvoort op hun plek

Vrijdag wordt natuurbrug over het spoor tussen Haarlem en Zandvoort feestelijk geopend. Dat partijtje is alleen voor genodigden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zaterdag is de natuurbrug open voor het gewone publiek. Aanmelden moet via de site van Nationaal Park Zuid-Kennemerland: np-zuidkennemerland.nl

Prorail is de partij die dit project heeft verwezenlijkt. Prorail heeft door het hele land al diverse ecoducten over het spoor aangelegd en er komen er nog meer.

Zo komt er bij Hilversum (Utrechtse Heuvelrug) een grote faunapassage ’de Groene Schakel’. Dat past allemaal in een programma bedoeld om versnipperde natuurgebieden te verbinden.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.