Vrouw bij bushokje van tas beroofd in Nieuw-Vennep

Vrouw bij bushokje van tas beroofd in Nieuw-Vennep
© Foto: ANP
Nieuw-Vennep

Een 31-jarige vrouw is vrijdagochtend slachtoffer geworden van een straatroof bij een bushokje aan de Operaweg in Nieuw-Vennep.

De vrouw komt rond 6.00 uur bij het bushokje aangelopen, waar op dat moment onder andere een man zit. Nietsvermoedend loopt de vrouw de verhoging van het busstation op en kijkt naar het bord met vertrektijden.

De man staat op en passeert de vrouw. Die heeft nog niets in de gaten totdat haar tas ineens met een enorme ruk van haar schouder wordt afgetrokken. Totaal verbaasd en overrompeld rent de vrouw achter de man aan.

De dader rent richting de Griseldalaan, waar een man op een grijze scooter hem staat op te wachten. Ze rijden over de Rigolettosingel in de richting van de Fideliolaan, waar ze uit het oog worden verloren.

De politie is op zoek naar getuigen. De dader is tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. Hij droeg vrijdagochtend een zwart of donkerkleurig vest of hoodie met capuchon van joggingstof. Zijn compagnon op de scooter was ook geheel in het donker gekleed.

Meer nieuws uit Haarlem