Zandvoortse raad: ’Formule 1 mag best wat kosten’

Max Verstappen tijdens driftdemo bij de Jumbo Familie Racedagen op het Circuit Park Zandvoort in mei van dit jaar.© Foto ANP ROBIN UTRECHT

Richard Stekelenburg

Zandvoort - Het binnenhalen van de Formule 1 mag best wat Zandvoorts gemeenschapsgeld kosten. Dat is de boodschap van de nagenoeg voltallige gemeenteraad van Zandvoort’.

De gemeenteraad sprak zich hierover uit naar aanleiding van een motie van de VVD tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota.

Over de hoogte van het bedrag wordt niet gerept. De gemeenteraad stelt voor dat B en W na overleg met betrokken partners met een voorstel komt voor een bijdrage die kan helpen de F1 naar Zandvoort te krijgen.

VVD-fractievoorzitter Martijn Hendriks noemde twee aanleidingen die tot zijn voorstel op dit moment hadden gezorgd. Dat was de glorieuze overwinning van Max Verstappen afgelopen zondag op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg.

Assen

De tweede aanleiding was de recente uitspraak van de gemeenteraad in Assen, concurrent van Zandvoort voor een eventuele Nederlandse plek op de F1-kalender. Assen sprak zich juist uit tégen een gemeentelijke bijdrage.

Het voorstel van de VVD in Zandvoort ontbeert alleen de steun van de eenpersoonsfractie van de PvdA.

Wethouder Gerard Kuipers zei blij te zijn met de eensgezindheid die de raad keer op keer toont als het gaat om de F1-ambities voor Zandvoort. ,,Deze motie is wat mij betreft niet nodig, maar als hij breed gesteund wordt, dan is het wel weer een mooi signaal’’, verklaarde hij voorafgaand aan de stemming.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.