’Loodgieter’ berooft drie hoogbejaarde vrouwen

Internetredactie
Zandvoort

Een 88-jarige vrouw uit Heemstede, een 92-jarige vrouw uit Bennebroek en een 94-jarige Zandvoortse zijn donderdagavond het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

De verdachte deed zich in de Burgemeester Nawijnlaan in Zandvoort en aan de Hagenduin in Heemstede voor als een medewerker van een loodgietersbedrijf. Aan de Akonietenlaan in Bennebroek deed hij zich voor als een medewerker van een waterleidingbedrijf. Dat gebeurde tussen half zeven en half negen.

Het verhaal was steeds hetzelfde. De bovenburen hadden lekkage en de man was gestuurd om de woningen van de slachtoffers te controleren. De bewoonsters lieten de zogenaamde loodgieter binnen om hun huizen te inspecteren. Na enige tijd vertrok de man weer. De vrouwen kwamen er toen achter dat ze bestolen waren. Meerdere sieraden en geld waren buitgemaakt.

Volgens de politie is het mogelijk dat de man niet alleen te werk ging. Eén slachtoffer had twee mannen aan haar deur. Eentje ging bij haar naar binnen. Ook verschillen de opgegeven signalementen van elkaar, wat kan betekenen dat de mannen elkaar afwisselden.

De Zandvoortse beschreef de man als een blanke, opvallend lange man van ongeveer veertig jaar. De man is fors van postuur en droeg donderdagavond een lange, witte jas. De vrouw uit Heemstede gaf aan dat haar ’bezoeker’ een lichtgetinte man met een normaal postuur en zwart haar is. Hij is rond de 1.90 meter en heeft een smal gezicht. De man droeg een wit T-shirt met diverse letters en een lichte broek. Het viel de vrouw op dat de man grote, zwarte schoenen droeg.

De vrouw uit Bennebroek vertelde dat zij een blanke man van tussen de dertig en veertig jaar oud over de vloer had. Hij heeft kort, zwart haar en een fors postuur. De man droeg een wit T-shirt met diverse letters en een zwarte, korte broek.

De politie sluit niet uit dat er meerdere slachtoffers zijn die nog geen aangifte of melding hebben gedaan.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.