Burgemeester Heemstede verliefd op andere burgemeester

Burgemeester van Heemstede: Astrid Nienhuis© Foto Rob van Wieringen

Annette Snaas
Heemstede

,,We zijn verliefd’’, jubelt burgemeester Anne Lize van der Stoel van Landsmeer over haar en haar nieuwe liefde, Astrid Nienhuis, de vorige burgemeester van Landsmeer, die nu burgemeester van Heemstede is.

Van der Stoel (63) meldde deze week aan de fractievoorzitters dat zij en Astrid Nienhuis (53) sinds kort een relatie hebben en dat ze heel gelukkig zijn. ,,Ik heb de fractievoorzitter geïnformeerd, omdat ik wist dat er over gesproken werd’’, licht Van der Stoel toe.

,,We hebben elkaar door het werk leren kennen: tijdens de inwerkperiode in Landsmeer. Voordien kenden we elkaar helemaal niet, ook al zijn we beiden van de VVD. In het begin werkten we samen, maar dat we elkaar leuk vonden, kwam later. Het heeft mij ook verrast.’’

Burgemeester Anne Lize van der Stoel.© Foto provincie Zuid-Holland

Anne Lize van der Stoel is per 17 januari dit jaar waarnemend burgemeester van Landsmeer, Astrid Nienhuis begon die dag als burgemeester in Heemstede. Al in december liep de Amsterdamse Van der Stoel in Landsmeer mee om wegwijs te raken in de gemeente.

Van der Stoel geldt als lesbische rasbestuurder als een voorvechtster voor homogemeenschap in Nederland. Nienhuis is eerder getrouwd geweest, gescheiden en heeft twee zonen.

Op de vraag of ze een ander lesbisch burgemeesterspaar in Nederland kent, zegt Van der Stoel ’Ik zou het niet weten’.

Van een primeur is echter geen sprake. Elizabeth Schmitz, oud-burgemeester van Haarlem en Ien Dales, oud-burgemeester van Nijmegen, hadden ook een amoureuze relatie terwijl ze burgemeester waren.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.