Politiebureau Kerklaan Heemstede onder de hamer

Het bureau aan de Kerklaan.

Sjaak Smakman
Heemstede

Het politiebureau aan de Kerklaan in Heemstede wordt samen met zeven andere leegstaande bureaus op 21 juni online geveild.

Naast het bureau in Heemstede gaat dat in Halfweg onder de hamer. De onderhandse biedingen worden een dag later geopend en daarna besluit de politie wie de panden krijgen.

Bij de vorming van de nationale politie vijf jaar geleden werd nog verzekerd dat Heemstede echt een eigen bureau zou houden, maar uiteindelijk werd besloten dat het uit 1972 gebouw dicht ging.

Na het vertrek van de administratie en de recherche werd het gebouw alleen nog gebruikt door de wijkagenten. Met duizend vierkante meter en nog eens duizend vierkante meter parkeerterrein was het daarvoor veel te groot.

De politie verhuisde daarom een paar jaar geleden naar de oude Dreefschool, die wordt omgebouwd tot een groot sociaal-cultureel centrum.

Er is een ruimte waar agenten rustig kunnen zitten en daarnaast is er een 3D-aangifteloket gevestigd, waar mensen op afspraak via een beeldscherm live contact hebben met een agent die een aangifte opneemt.

De animo daarvoor houdt vooralsnog niet over.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.