Auto over de kop in sloot Abbenes, bestuurder nagenoeg ongedeerd

1/3
ABBENES

Een automobilist is donderdagmiddag met de schrik vrijgekomen toen hij in Abbenes met zijn auto op de kop in de sloot belandde.

Gezien de aard van het incident werd ook de traumahelikopter opgeroepen, maar volgens de politie bleef het slachtoffer nagenoeg ongedeerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bestuurder reed over de A44 richting Den Haag toen hij onwel werd door een te laag suikerspiegel. Een automobilist die erachter reed zag de man slingeren en uiteindelijk tegen de vangrail aanrijden en zijn weg vervolgen.

Bij de afrit richting Abbenes op de hoek van de Rijnlanderweg met de Lisserweg ging het mis. De man nam met hoge snelheid de afrit en raakte zonder te remmen een bord en schoot uiteindelijk in de daarachter gelegen sloot.

Omstanders gingen het water in en haalden het slachtoffer uit zijn voertuig. Na de eerste zorg bleken de verwondingen mee te vallen, maar de man is wel naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Foto’s: Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.