Negen jaar cel geëist tegen verdachte van fatale steekpartij Haarlemmer

Jeannine Verhagen
IJMUIDEN

Het Openbaar Ministerie wil dat de 20-jarige Ergin Y. een gevangenisstraf van 9 jaar krijgt voor het doden van een 18-jarige Haarlemmer. De twee hadden ruzie, omdat het slachtoffer een verhouding zou hebben gehad met de zus van Y. Die pikte dat niet en maakte in april vorig jaar een afspraak in IJmuiden. Daar stak Y. volgens het OM de Haarlemmer 12 keer met een mes in de buurt van zijn ribben. ,,Beestachtig'', noemde de aanklager de fatale steekpartij in Betelgeuzestraat.

Het slachtoffer werd op 10 april door zijn vriend naar de buurt van het Spaarne Gasthuis in Haarlem gebracht in zijn rode Mercedes. Die vriend, die ook een steekwond opliep bij het treffen in IJmuiden, belde 112 en ging weg. De politie vond de gedode Haarlemmer in de Roolandweg in zijn auto.

De verdachte verblijft in Turkije. Hij vluchtte daar met hulp van zijn ouders direct na de gebeurtenis via België naartoe. De officier van justitie vond het erg dat Y. zijn verantwoordelijkheid niet neemt. De verdachte stuurde ook geen advocaat naar zijn strafzaak. Hij staat internationaal gesignaleerd. De man heeft een strafblad, onder meer voor een straatroof. Hij had nog 59 dagen celstraf op de lat staan toen hij de Haarlemmer zou hebben doodgestoken.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.