Premium

HBS strijdend ten onder

HBS strijdend ten onder
Na het mislopen van promotie danken de speelsters van HBS het publiek.
© Foto Wilma Vermunt
Heiloo

De vrouwen van hockeyclub HBS zijn er niet in geslaagd promotie naar de promotieklasse af te dwingen. Na drie zinderende play-off wedstrijden komt opponent Terriërs komend seizoen uit in deze nieuwe klasse en handhaaft HBS zich in de overgangsklasse.

De eerste wedstrijd in deze best-of-three-serie werd vorig weekend met 4-1 in Bloemendaal gewonnen. Zaterdag was bij de tweede wedstrijd het thuisvoordeel voor Terriërs. Op een zonovergoten veld in Heiloo bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het wedstrijdbeeld was rommelig met weinig kansen. De stand bij rust was 0-0. Direct na het begin van de tweede helft schoot Lois de Zeeuw de 0-1 erin. Twee minuten voor het einde kreeg HBS een gele kaart en maakte Terriërs vanuit een strafcorner de gelijkmaker. Bij de daaropvolgende shoot-outs miste HBS er twee en ging de overwinning naar Terriërs.

Zondag vond de derde wedstrijd plaats, opnieuw in Heiloo en opnieuw onder bloedhete omstandigheden. Onder toeziend oog van een grote groep meegereisde supporters ging HBS voortvarend van start. Maar ook Terriërs liet zich niet onbetuigd. In de vijftiende minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een velddoelpunt, op slag van rust gevolgd door de 2-0 vanuit een strafcorner. HBS bleef vervolgens onverminderd zoeken naar mogelijkheden en kansen, maar slaagde er niet in een tegendoelpunt te maken.

Floor Been was diep teleurgesteld na afloop. ,,Enorm balen dit. Het was een mega mooi potje; te gek om deze wedstrijden te mogen spelen. Dit is waar hockey om gaat. En als je er dan zo dicht bij bent, dan wil je ook gewoon winnen. De druk is enorm en je hebt geen idee wat er gaat gebeuren en hoe het zal verlopen. Die promotieklasse is zo te gek. Daar willen wij zo graag in spelen en dat gaat nu niet door. Over een paar dagen, als de teleurstelling een beetje gezakt is, zullen we ons waarschijnlijk wel realiseren hoe goed we het gedaan hebben, maar nu voelt dat nog niet zo. Toch zijn we zoveel beter en sterker dan aan het begin van het seizoen. Die gedachte helpt nu niet. Als ik eraan denk hoe dicht we er zaterdag, tot twee minuten voor tijd bij waren, dan doet dat pijn. We hebben er tot het einde alles aangedaan en zijn strijdend ten onder gegaan.”

,,Het was een mooie pot, waar we het maximaal haalbare uit gehaald hebben”, vond coach Jeroen Tuininga. ,,We hebben hard gestreden en dat levert zeker bij play-offs niet altijd het mooiste hockey op. Het kan twee kanten op, waarbij het gaat om de details. Terriërs is wat mij betreft iets verder op weg richting een hoger niveau. Dit is pas ons tweede jaar in de overgangsklasse en voor zo’n stap heb je wel wat tijd nodig. Ik vind dat wij het supergoed gedaan hebben. Ik ben enorm trots op dit team en deze prestatie.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen