Verkeerschaos op A9 na ongelukken [video][update]

Spaarndam

Op de A9 stond donderdagochtend in twee richtingen file, na twee verschillende ongelukken ter hoogte van Spaarndam en Amstelveen. De vertraging liep in sommige gevallen op tot tweeënhalf uur. De weg was rond 11:00 uur weer vrij voor verkeer.

De snelweg richting alkmaar werd helemaal afgesloten vanwege het ongeval ter hoogte van Spaarndam. bij het ongeluk, dat omstreeks 6.15 uur gebeurde, waren een auto en een vrachtwagen betrokken.

De weg was rond half acht weer deels open, maar automobilisten moesten wel nog steeds op anderhalf uur vertraging rekenen. Dat kwam door opruimwerkzaamheden.

In IJmuiden, Driehuis en Velsen-Zuid komen automobilisten met grote moeite hun plaats uit. Door de afgesloten sluisroute en het ongeluk op de A9 staat het verkeer daar stil of rijdt langzaam.

De automobilist werd door ambulancepersoneel opgevangen en naar het ziekenhuis gebracht. Daarna bleef de snelweg nog enige tijd dicht vanwege sporenonderzoek door de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie.

Verkeerschaos op A9 na ongelukken [video][update]

De automobilist op de A9 werd door ambulancepersoneel opgevangen en naar het ziekenhuis gebracht. Daarna bleef de snelweg nog enige tijd dicht vanwege sporenonderzoek door de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie.

Verkeerschaos op A9 na ongelukken [video][update]

Op de rijbaan richting Amstelveen gebeurde tijdens de afhandeling van het ongeval ook een ongeluk, wat voor vertraging zorgde in de tegenovergestelde richting. Het is nog onduidelijk waardoor het ongeval precies is gebeurd. Door het tweede ongeluk ontstond er ook een enorme file op de andere weghelft.

De VID raadde automobilisten die richting Alkmaar rijden aan om via Amsterdam en Zaandam te rijden (A4, A10, A8/N8). Echter stonden die alternatieve routes niet lang daarna ook vast.

Foto’s: Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem