Eindelijk uitzicht op uitzichtpunt Visserspad

Een nieuwe trap leidt naar de bovenkant van drie nieuwe, betonnen dozen.

Een nieuwe trap leidt naar de bovenkant van drie nieuwe, betonnen dozen.© Foto Richard Stekelenburg

Richard Stekelenburg
Zandvoort

Het was tijdenlang een wat teleurstellende ervaring: het beklimmen van het uitzichtpunt langs het Visserspad in de Kennemerduinen bij Zandvoort. Vanwege de hoogte van de bomen zag je er opmerkelijk weinig van het uitzicht. Dat is nu veranderd.

In aansluiting op de recente aanleg van het ecoduct Duinpoort over het spoor hier even verderop, heeft ProRail het uitzichtpunt ook maar meteen onder handen genomen. Met een duidelijk zichtbaar resultaat. De nieuwe toren is een stuk hoger dan de oude.

Een nieuwe trap leidt naar de bovenkant van drie nieuwe, betonnen dozen. Daar boven is er nu een helder uitzicht op de skyline van Zandvoort - met zijn Palace Hotel en zijn Watertoren.

Daarboven is er nu een helder uitzicht op de skyline van Zandvoort.

Daarboven is er nu een helder uitzicht op de skyline van Zandvoort.© Foto Richard Stekelenburg

In het noorden: de witte pluimen boven IJmuiden. In het zuiden en het oosten: de groen-geel-bruine schakeringen van het Kennemer duinlandschap.

Vanuit het westen, richting noordoosten, slingert het Visserspad of ’Visscherspad’. Eens liepen hier de vislopers en visverkoopsters vanuit Zandvoort - met een stop bij Kraantje Lek en De Stinkende Emmer - naar de Grote Markt in Haarlem om daar hun verse vis te aan de man te brengen.

Het pad is nu - althans in de zomermaanden - domein van dagjesmensen, fietsers en badgasten op weg naar het Noordzeestrand. Toeristen herken je aan de in Haarlem gehuurde fietsen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.