VVD ’totaal overvallen’ door uitsteltruc voor Vomar Heemstede

© Archief

Sjaak Smakman
Heemstede

VVD’er Michel Radix voelt zich ’volkomen overvallen’ door de manoeuvre van de nieuwe coalitie om de komst van een nieuwe Vomar in het Eikenlaangebied voorlopig te dwarsbomen met een zogeheten voorbereidingsbesluit.

Het voorbereidingsbesluit werd donderdagavond op voorstel van GroenLinkser Eric de Zeeuw toegevoegd aan een besloten vergadering na afloop van de openbare raadsvergadering met een voorspelbare stemverhouding: de coalitiepartijen voor, de oppositiepartijen tegen. Voor de vergadering zelf geldt een geheimhouding, maar Radix wil wel reageren op het voorbereidingsbesluit. Hij is daar ’niet blij mee en dat is zwak uitgedrukt’. De VVD is altijd een verklaard voorstander geweest van de nieuwe Vomar en vond daarvoor uiteindelijk voldoende steun bij CDA en D66.

Het besluit komt donderdag uitgebreid aan de orde wanneer de raad in een extra vergadering onder meer het STAB-rapport bespreekt, verwacht Radix.

GroenLinkser Eric de Zeeuw is juist heel tevreden over het besluit. ,,Het geeft de tijd om met een beter plan voor de supermarkt te komen waarvoor meer draagvlak is’’, zegt hij. Al zal elk plan uiteindelijk ook tegenstanders kennen, realiseert hij zich.

Hij ziet een aantal bezwaren tegen het huidige plan. Een belangrijk punt daarbij is dat er bij de uitrit van de parkeergarage op de Binnenweg volgens hem totaal geen rekening is gehouden met voetgangers. ,,Ik moet nog zien of je daar straks nog veilig kunt oversteken. Daar is in geen enkel verkeersonderzoek naar gekeken.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.