’Vroeger’ Bloemendaal aan Zee mag zondag toch weer strandfeest houden

’Vroeger’ Bloemendaal aan Zee mag zondag toch weer strandfeest houden
Bloemendaal

Beachclub Vroeger aan het Bloemendaalse strand gaat zondag gewoon het feest ’Meisjes blijven meisjes’ houden.

Op zondag 3 juni vielen er tijdens het evenement Revers Pour Toi gewonden in de club. Volgens de politie gingen particuliere beveiligers die door Vroeger waren ingehuurd daarbij buiten hun boekje.

Lees ook: Nieuwe dwangsom beachclub Vroeger bij Bloemendaal aan zee

Zij zouden medeverantwoordelijk zijn voor het letsel dat drie mensen overhielden aan een vechtpartij tussen twee groepen bezoekers. Vroeger mocht drie weken geen feesten geven na dat geweldincident.

Lees ook: Spanningen op het strand van Bloemendaal

Vervolgens is er een verhitte juridische strijd ontstaan tussen de beachclub en de gemeente. Bloemendaal wil veel meer rust op het strand en het grote aantal strandfeesten, dat massa’s mensen trekt, terugdringen.

Zo weigerde de gemeente afgelopen weekeinde een vergunning voor een groot feest bij Vroeger. Vroeger spande een kort geding aan, maar de rechter oordeelde dat de gemeente juist heeft gehandeld.

Het nieuwe gemeentelijke beleid dat op 1 juli van kracht is geworden, schrijft voor dat voor elk evenement met meer dan 800 bezoekers een aparte vergunning dient te worden aangevraagd.

Het aantal individuele feesten dat de gemeente aan de paviljoenhouders heeft toegestaan in 2018 zijn door Vroeger al gebruikt.

Vroeger mag nog wel meedoen aan de collectieve evenementendagen van alle strandclubs in Bloemendaal aan Zee. Daarvan zijn er na dit weekeinde nog twee gepland: op 22 juli en op 5 augustus.

Meer nieuws uit Haarlem