Haarlemse Hells Angels accepteren hun straf

Een rechtbanktekening met achterin rechtbankvoorzitter Van Andel (midden) en voorin de Haarlemse Hells Angel-president Lysander de R. en zijn advocaat mr. Kint, Angel Ricardo van der H. en zijn advocaat mr. Hoogenraad, Angel Frank L. en zijn advocaat Flokstra tijdens de strafzaak tegen de leden van het Haarlems chapter van de Hells Angels.© Archief

Jacob van der Meulen
Haarlem

De voormalige top van de Haarlemse Hells Angels gaat niet in beroep tegen de celstraffen die de rechtbank heeft opgelegd. Daarmee zijn de straffen van vijf tot negen jaar definitief geworden.

Voormalig president van het Haarlemse charter, Lysander de R. (36) moet nu een celstraf uitzitten van negen jaar.

Lees hier: Tot negen jaar cel voor Haarlemse Hells Angels

Zijn kompanen Riccardo van der H. (43), eveneens uit Haarlem, en Frank L. (38) uit Alkmaar gaan voor respectievelijk zeven en vijf jaar achter de tralies.

Lees ook: Hells Angels willen wel in Haarlem blijven

De Haarlemse Sylvana P. (34), partner van Lysander de R., gaat ook niet beroep tegen haar gevangenisstraf van 24 maanden. De rechtbank bood haar de ruimte om de straf pas uit te zitten als deze definitief was, bijvoorbeeld door een uitspraak in hoger beroep.

Op die manier zou ze de opvang voor het tweejarige dochtertje, dat ze met De R. heeft, kunnen regelen. Door het afzien van hoger beroep is haar straf nu ook definitief.

Remco Kint, advocaat van Lysander de R., Riccardo van der H. en Sylvana P., wil alleen over zijn laatste cliënt enige toelichting geven.

,,Haar beslissing niet in hoger beroep te gaan is ingegeven door de zorg die ze heeft voor een jonge opgroeiende dochter van nog geen drie jaar oud. Ze vindt dat die niet langer in onzekerheid mag blijven zitten.’’

Lees ook: Justitie wil criminele winst afpakken van kopstukken Hells Angels Haarlem

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.