Spectaculaire zege van volleyballers Spaarnestad

Een geslaagde aanval van Spaarnestad.© Foto United Photos/Laurens Bosch

Mart Spierdijk
Haarlem

De mannen van Spaarnestad hebben zaterdag vriend en vijand verrast door het tweede team van VCN te verslaan. De ploeg van Hicham Cherouate won met 3-1 van de koploper van de tweede divisie.

,,Mijn dag kon echt niet meer stuk. Ik ben heel trots op het team. Iedereen heeft echt het beste uit zichzelf gehaald’’, begon Cherouate zijn lofzang.

De oefenmeester probeerde zijn team voorafgaand aan het duel te inspireren met een peptalk en dat had zeker in de beginfase van de wedstrijd duidelijk effect op de Haarlemmers.

,,Ik vroeg aan de groep: wat is onze identiteit? Er kwamen verschillende antwoorden langs, maar ik hoorde van niemand dat we winnaars zijn. Wij zijn de beste. Dat zorgde voor een ontzettend goede sfeer in de kleedkamer. We gingen met een enorme boost de wedstrijd in’’, ging de tevreden oefenmeester verder.

Met een ietwat gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige weken begon Spaarnestad dus voortvarend. Tom Vos, die normaal op de diagonaal speelt, fungeerde nu als rechteraanvaller.

Tim van der Hart stond als middenaanvaller geposteerd. ,,Tim viel in bij ons. En Tom had nog nooit op rechts gespeeld, maar ze hebben het allebei heel goed gedaan’’, aldus Cherouate.

Zo won de thuisploeg de eerste set knap na een hele spannende slotfase: 27-25. Daarna kon VCN wat terug doen, maar de Haarlemse ploeg raakte daar niet van onder de indruk. ,,We bleven rustig en kregen het eigenlijk alleen maar makkelijker. Ook de wissels de erin kwamen, draaiden hun rotaties vlekkeloos’’, vond de oefenmeester.

Uiteindelijk liep Spaarnestad vrij vlotjes naar de 3-1 overwinning. ,,Dit had de ploeg wel even nodig. Hier kunnen we op verder’’, sloot Cherouate af.

Ook de vrouwen van Spaarnestad boekten een goede overwinning. De Haarlemsen maakten geen fouten tegen Woerden: 3-1.

Bij de ploeg is de rust door twee overwinningen op rij weer terug. ,,De eerste twee wedstrijden was het heel erg onrustig. Nu staan we echt weer relaxt te spelen, met heel veel vertrouwen in elkaar’’, aldus speelster Minke Pilon.

Door het teruggekeerde vertrouwen had Spaarnestad eigenlijk geen kind aan Woerden. Pilon: ,,De derde set verloren we met 25-12. Een wegtrekker, maar dit had 4-0 moeten zijn.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen