Politieagent gewond bij achtervolging Hillegom

Internetredactie
Hillegom

Een 24-jarige man uit Noordwijk is in de nacht van zaterdag op zondag na een politieachtervolging met zijn auto tegen een lichtmast gereden in de Hoofdstraat in Hillegom. Een agent raakte tijdens de achtervolging gewond aan zijn hand.

De bestuurder werd door agenten in de Meerbeekstraat gecontroleerd. Toen een van de agenten een speekseltest wilde afnemen ging de man er vandoor. De politie achtervolgde de man, die met hoge snelheid door het centrum van Hillegom reed.

In de Hoofdstraat zagen de agenten dat de verdachte tegen de lichtmast aan was gereden en er te voet vandoor ging. De agent die hem achtervolgde raakte gewond aan zijn hand door een ijzeren punt aan een hek.

De verdachte werd uiteindelijk gevonden achter een container in de Houttuin. De man weigerde echter mee te werken aan zijn aanhouding en werd met behulp van pepperspray naar de grond gewerkt en geboeid. Bij de aanhouding werd de agent geholpen door een oplettende burger.

Uit een adem- en een speekseltest bleek dat de man verdovende middelen had gebruikt. Op het politiebureau werd bloed van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs. De auto van de man is in beslag genomen en het rijbewijs is ingevorderd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.