Demonstratie tegen bedreiging burgemeester Haarlem

Max Sipkes
Haarlem

Haarlemmers demonstreren zondag om 16 uur op de Grote Markt om burgemeester Jos Wienen een hart onder de riem te steken.

„Het is een kwalijke zaak dat in onze open democratische samenleving onze burgemeester onder moet duiken”, schrijven de initiatiefnemers in een pamflet.

Lees ook: Ollongren leeft mee met burgemeester Haarlem

Het idee om te demonstreren is ontstaan op Facebook toen Evelyn Clay het idee van een steunbetuiging opwierp. Ze kreeg daarop veel bijval.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

„Toen het bericht kwam dat hij zelfs niet thuis kan wonen was de maat voor ons vol en het besluit snel genomen”, zegt Alain Timmers die de rol als woordvoerder op zich heeft genomen.

Hoe het programma er zondag uit gaat zien weet hij nog niet. „Dat zijn we nu aan het uitdokteren. Het gaat ook niet zo lang duren, een half uurtje of een uurtje misschien. We kijken of we wat sprekers kunnen vinden. Maar hoe dan ook hoop ik dat veel mensen komen om te tonen dat wij dit in Haarlem niet pikken.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.