Zevende plaats voor IJsclub Haarlem bij NK in Thialf

Monne Reitsma
Schaatsen

Tijdens de eerste editie van het Nederlands kampioenschap voor clubs is IJsclub Haarlem afgelopen zaterdag zevende geworden. De titelstrijd werd gehouden in Thialf in Heerenveen.

Tijdens het door Sicco Janmaat bedachte toernooi streden junioren, senioren en Olympisch kampioenen als Sven Kramer (Hardrijders Club Heerenveen) en Ireen Wüst (IJsclub Tilburg) gezamenlijk om de titel Beste Schaatsclub van Nederland. Twaalf ijsclubs kwamen in actie tijdens de titelstrijd en vaardigden bij zowel de mannen, vrouwen, junioren jongens en junioren meisjes steeds één deelnemer per afstand af. Voor de junioren stonden de 500, 1.000 en 1.500 meter op het programma. De senioren reden ook nog een 3.000 meter.

De behaalde punten werden bij elkaar opgeteld en zorgden op die manier voor een eindstand. Uiteindelijk bleek TV Lekstreek het sterkste. De tweede plaats ging naar Hardrijders Club Heerenveen voor de Alkmaarsche IJsclub. De winst werd pas vergeven in de laatste rit. Kramer nam het daarin op tegen Patrick Roest. Roest klokte 3.38,71 en verbeterde daarmee het baanrecord van Kramer, die tot 3.41,59 kwam.

Voor ijsclub Haarlem was er een podiumplaats. Junior Wietse Tukkie werd tweede op de 1.500 meter in een persoonlijk record van 1.53.66. Hij moest uiteindelijk 34/100-ste toegeven op winnaar Jesse Stam.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen