Verdachte dodelijk ongeval A44 test positief op alcohol en drugs

Nieuw-Vennep

De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij het dodelijk verkeersongeval op de A44 bij Nieuw-Vennep zaterdagavond, was onder invloed van alcohol en drugs. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Twee personen, een 66-jarige man en zijn 62-jarige echtgenote uit Houten, kwamen bij het ongeval om het leven. Een derde persoon raakte gewond.

Volgens eerste getuigenverklaringen raakte de verdachte, een 32-jarige man uit Oegstgeest, bij een inhaalmanoeuvre eerst een auto en reed daarna achterop de auto van het dodelijk gewonde echtpaar. Hun auto schoot vervolgens door en botste tegen een vierde personenauto.

Lees ook: Twee doden bij ernstig ongeval op A44 bij Nieuw-Vennep

De bestuurder van de inhalende auto stapte direct na het ongeluk uit en rende een akker in. De Oegstgeester lag op zijn buik tussen de planten toen hij met behulp van speurhonden door de politie werd gevonden.

Bij controle bleek hij alcohol te hebben gebruikt. Ook testte hij positief op het gebruik van cocaïne, amfetamine en methamfetamine.

Van de verdachte is bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut verder onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs.

De auto van de verdachte is in beslag genomen.

Foto’s: Toon van der Poel

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.