Zwanenburger opgepakt voor dood stagiair Amsterdam

Zwanenburger opgepakt voor dood stagiair Amsterdam
Februari 2018: De vader van de omgekomen Mohammed Bouchikhi tijdens de stille tocht ter nagedachtenis aan de doodgeschoten jongen.
© Foto ANP
ZWANENBURG

Een 25-jarige man uit Zwanenburg is woensdag aangehouden voor de dood van de 17-jarige Mohammed Bouchikhi uit Amsterdam.

De stagiair werd op 26 januari van dit jaar onder vuur genomen in een buurthuis in de Amsterdamse wijk Wittenburg en overleed aan zijn verwondingen.

De recherche vermoedt dat de verdachte een van de schutters is.

De Zwanenburger is woensdag aangehouden. Hij zat al vast op verdenking van betrokkenheid bij een andere zaak.

De man zou ook de schutter zijn geweest bij een schietincident aan het Maarsenhof in Amsterdam-Zuidoost, ruim een week eerder.

Het onderzoek loopt nog. Justitie heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor tips.

Honderden mensen liepen in februari mee in een stille tocht voor de doodgeschoten Mohammed. Ze waren geschokt dat de kogelregen zich had voorgedaan in een buurthuis voor de ogen van veel kinderen.

De jongen werd per ongeluk dodelijk getroffen. Vermoedelijk waren de schutters op zoek naar de negentienjarige Gianni L..

Hij raakte gewond bij hetzelfde schietincident, net als een stagiaire van twintig. Gianni L. was een paar maanden eerder ook al doelwit van een schietpartij in dezelfde wijk. Hij geldt als bekende van politie en justitie.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.