Mishandelaar komt afspraken niet na en moet weer cel in

© Foto ANP

Wessel Mekking
Haarlem

Een 51-jarige man die in 2015 onder meer werd veroordeeld vanwege een mishandeling en vernielingen in Haarlem, belandt opnieuw in de cel. Hij moet een gevangenisstraf van 122 dagen uitzitten, omdat hij zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden die de rechtbank hem drie jaar geleden heeft opgelegd.

De man, die staat ingeschreven in Haarlem, heeft zich niet gehouden aan zijn meldplicht. Bij afspraken over de behandeling van zijn middelengebruik kwam hij niet opdagen, die werd daarom afgebroken. Daardoor kon niet worden gecontroleerd of hij nog drinkt, wat in het verleden problemen opleverde.

De reclassering stelt dat de 51-jarige niet heeft meegewerkt aan het hem opgelegde toezicht door deze organisatie. Hij heeft zich niet aan de voorwaarden gehouden, zo luidt de conclusie, die de rechtbank over heeft genomen. De man heeft verklaard lichamelijk niet in staat te zijn om naar de afspraken te komen, maar kon geen medische verklaring overleggen om dat aan te tonen.

Mishandeling

De 51-jarige was in 2015 meerdere keren over de schreef gegaan. De rechtbank achtte bewezen dat hij zich in mei en juni dat jaar in een woning aan de Haarlemse Wilhelminastraat schuldig had gemaakt aan vernielingen, een mishandeling en een poging tot zware mishandeling. In een vakantiewoning aan de Tweede Doodweg in Vogelenzang ondernam hij ook een poging tot zware mishandeling. De rechtbank veroordeelde hem tot een celstraf van 240 dagen, waarvan 122 voorwaardelijk.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.