Velsen is op zoek naar parkeerproblemen

Velsen is op zoek naar parkeerproblemen
Parkeren aan Smallekamp in Velserbroek.
© Archief
Velsen

Met zes bijeenkomsten verspreid door Velsen wil de gemeente parkeerproblematiek in de wijken in kaart brengen.

Binnenkort maakt de gemeente een nieuw Lokaal Verkeers- en Vervoerplan (het LVVP) voor de periode 2018 tot en met 2030.

Om het beeld over eventuele parkeerproblemen in kaart te brengen, wordt de komende tijd op meerdere manieren gepoogd een beeld van de huidige parkeersituatie te krijgen.

Online kunnen inwoners van Velsen een flitspeiling houden.

Ook worden er zes bijeenkomsten gehouden op verschillende plekken.

Tijdens die bijeenkomsten kunnen mensen hun ervaringen op het gebied van bereikbaarheid voor automobilisten, fietsers en voetgangers delen. Maar ook wordt gekeken naar parkeren, verkeersveiligheid, leefbaarheid, duurzaamheid en het openbaar vervoer.

(Lees hier: In 60 seconden: IJmuidens parkeren)

Aan de hand van de vragen waar een verkeers- of parkeerprobleem bemerkt wordt, wordt doorgevraagd wat het probleem is, voor wie het een probleem is en waar het door wordt veroorzaakt.

Aan de hand van die vragen gaat de gemeente kijken naar projecten en acties om te zien of de problemen aangepakt kunnen worden.

De speciale inloopavonden hebben elk een eigen gebied waarop de avond gericht is. De bijeenkomsten zijn altijd tussen 19.30 en 21 uur. De eerste avond, voor inwoners van Velsen-Noord, vindt plaats op dinsdag 21 november in de Burgerzaal van het gemeentehuis in IJmuiden.

Op woensdag 22 november kunnen de inwoners van IJmuiden-Noord en IJmuiden-West zich melden in buurtcentrum de Brulboei in IJmuiden. Maandag 27 november is het de beurt aan de inwoners van IJmuiden-Zuid en Zee- en Duinwijk. Die bijeenkomst vindt plaats in het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden.

Op woensdag 29 november kunnen inwoners van Driehuis en Velsen-Zuid hun ideeën doorgeven in het Rabobank Telstar Stadion in Velsen-Zuid..

Tijdens de bijeenkomst van 12 december zijn de inwoners van Velserbroek welkom in het Polderhuis in hun woonplaats en de inwoners van Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid mogen zich melden op 13 december in café De Wildeman in Santpoort-Noord.

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie