Velsense verkiezingen op de stoep

Velsense verkiezingen op de stoep
Een verkiezingsleus wordt aangebracht bij de ingang van winkelcentrum Velserbroek.
© foto United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen

Burgemeester Dales zet er hoog op in: zoveel mogelijk Velsenaren naar de stembus op 21 maart. Om dat voor elkaar te krijgen, is een heel plan bedacht. Zo is woensdag op 35 plekken in de gemeente met kalk een verkiezingsoproep aangebracht op de stoep.

Leuzen die gelinkt zijn aan belangrijke onderwerpen uit de lokale stemwijzer, die vorige week is gelanceerd (velsen.mijnstem.nl).

,,In totaal hebben we vijf ontwerpen”, licht Lisa Niesten van de gemeente Velsen toe. ,,Een algemene oproep, ’Verkiezingen op 21 maart. Zet een reminder in je telefoon’. En verder hebben we uitingen gericht op jongeren, over energie en over wonen.” Ze vervolgt: ,,Het zijn trouwens allemaal milieuvriendelijke uitingen. Na een paar weken verdwijnen ze weer van de straat.”

In Velserbroek komen woensdag winkelende mensen nieuwsgierig een kijkje nemen bij het plaatsen van de slogans. Dorien Planken uit Velserbroek zet haar boodschappentas even neer.

Of zij gaat stemmen? ,,Ja, ik vind de gemeenteraadsverkiezingen wel belangrijk. Er is wat te kiezen volgens mij. Ik las laatst in de krant dat de politieke partijen over bijvoorbeeld woningbouw heel verschillende standpunten hebben. Ik ben tegen dat er in mooie groene stukken in Velsen gebouwd gaat worden. Er is volgens mij nog voldoende ruimte daaromheen voor woningbouw. Dat is voor mij een belangrijk punt, waar ik een partij bij zoek die dat ook vindt.”

Een andere bezoekster leest een slogan die bij het winkelcentrum van Velserbroek wordt aangebracht: ’Meer ontmoetingsplekken voor jongeren? Kijk op velsen.mijnstem.nl.’

,,Jongeren kiezen toch hun eigen plek”, bromt de vrouw. ,,Als er ergens een ontmoetingsplaats wordt gemaakt, gaan de kinderen daar juist niet naartoe. Dat zie je hier in Velserbroek ook. Maar ik ga wel stemmen. Best belangrijk.”

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie