Huisarts in Velserbroek verdacht van ontucht met patiëntes

Huisarts in Velserbroek verdacht van ontucht met patiëntes
Velserbroek

Een 62-jarige huisarts met een praktijk in Velserbroek wordt verdacht van ontucht met tenminste zes patiëntes en fraude. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) in Noord-Holland. Hij mag voorlopig zijn vak niet meer uitoefenen.

De huisarts wordt verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zoals het ’onnodig aanraken’ en ’onnodig uitkleden’ van patiënten.

Het onderzoek naar de huisarts begon in december vorig jaar na een gezamenlijke melding van veertien personen bij de Inspectie.

„Daaronder zaten ook collega’s van de arts”, zegt een woordvoerder van het OM. „Zes personen hebben aangifte gedaan.” De aangiften worden nu bestudeerd. De woordvoerder sluit niet uit dat meer aangiften volgen.

De arts is eind mei aangehouden, maar enkele dagen later weer vrijgelaten op voorwaarde dat hij zijn beroep voorlopig niet meer uitoefent. De arts is wel nog steeds verdachte.

Het onderzoek van politie, OM en opsporingsambtenaren van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd neemt nog ’enige tijd’ in beslag, volgens het OM.

Het OM verdenkt de huisarts ook van fraude. „Te denken valt aan het wegschrijven van een lang consult op een dag, als meerdere korte consulten verspreid over meerdere dagen”, aldus het OM.

Meer nieuws uit IJmond