Premium

Voortbestaan Blokker in IJmuiden is zeker

Voortbestaan Blokker in IJmuiden is zeker
De Blokker aan de Lange Nieuwstraat wordt verbouwd.
© foto Ron Pichel
IJmuiden

Het Blokkerfiliaal aan de Lange Nieuwstraat blijft behouden. Dat laat de woordvoerder van de Blokkerholding weten.

De Blokkerwinkel sloot maandag de deuren voor een grootscheepse verbouwing naar het nieuwe concept, op woensdag 11 oktober zal de vernieuwde Blokker geopend worden.

De verbouwing is direct een bevestiging dat de IJmuidense Blokker geopend blijft. Blokker zit financieel in zwaar weer en kondigde eerder dit jaar aan honderd winkels te sluiten. Welke dat zijn, maakt het moederbedrijf mondjesmaat bekend. Kort na de bekendmaking dat winkels zouden sluiten, bleek dat alle filialen die tot de vernieuwde Blokkerstijl zijn verbouwd open blijven. De winkel in Velserbroek was op dat moment al omgebouwd tot ’Nieuwste Blokker’, maar de medewerkers van het filiaal in IJmuiden hebben lange tijd in onzekerheid gezeten over het voortbestaan van hun winkel in huishoudelijke artikelen.

Werelden

Ook aan de Lange Nieuwstraat zal nu dus gewerkt gaan worden met ’werelden’ waarin de verschillende producten bij elkaar gegroepeerd worden. Ook is het mogelijk om in de winkel zelf online artikelen te bestellen die binnen een dag thuis worden afgeleverd of opgehaald kunnen worden in de winkel.

Beverwijk

In mei maakte het bedrijf bekend honderd winkels te moeten sluiten en 1900 personeelsleden te ontslaan. In de IJmond zijn veel winkels al naar het nieuwe concept overgestapt. In Heemskerk en in Castricum is de nieuwe formule al toegepast, die winkels blijven behouden. De Blokker aan de Breestraat in Beverwijk is nog wel volgens ’de oude formule’, of deze winkel open blijft is officieel nog onbekend. De relatief nieuwe winkel aan de Wijkerbaan in Beverwijk gaat wel dicht, werd half augustus duidelijk.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.