Parkeren bij de winkels

Peter Lodewijks

Een op de vijf automobilisten mijdt stadscentra of winkelcentra waar men niet goed kan parkeren. Dat blijkt uit een onderzoek van ANWB en CROW naar ’Trends in het parkeren’, meldt verkeerssite Verkeersnet.nl.

De ANWB vroeg leden naar hun ervaringen, CROW vroeg deskundigen hoe ze de ontwikkelingen op parkeergebied inschatten. De ANWB-leden die zeggen niet met de auto naar de winkels te gaan, doen dat omdat ze de parkeerkosten te hoog vindt (zegt 78%), men geen parkeerplek denkt te vinden (51%) of omdat men de parkeerplaatsen te krap vindt (33%).

Uit het onderzoek blijkt verder dat betalen met de mobiele telefoon sterk in opkomst is. In een jaar tijd verdubbelde het aantal gebruikers, inmiddels is het dé manier van betalen voor 14% van de automobilisten. Deskundigen verwachten dat de trend van muntgeldloos betalen doorzet en dat over vijf jaar mobiel betalen de meest gebruikte betaalmethode is. Niet dat het betalen altijd van een leien dakje gaat. De helft van de ANWB-autobezitters geeft aan weleens tegen problemen bij het betalen bij een parkeerautomaat aan te lopen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.