Pancratius wil duidelijkheid

Bart Boele
Badhoevedorp

Voetbalclub RKSV Pancratius (1500 leden) staat opnieuw voor een dilemma: een nieuw clubhuis bouwen of niet. Het huidige clubhuis is door de brandweer afgekeurd.

Sinds 1999 is bekend dat het sportpark Schuilhoeve gaat verhuizen naar het nieuwe complex Veldpost, verderop aan de Schipholweg. Maar die verhuizing wordt keer op keer uitgesteld. De laatste datum, 2018, is nu 2020 of later geworden.

Het is de gemeente die met alle plannenmakerij voor Badhoevedorp steeds vertraging oploopt. Na een bezoek van de brandweer aan Pancratius afgelopen juni, is het ook de gemeente die de voetbalclub een last met dwangsom heeft opgelegd om het clubhuis veilig te maken: als het gebouw niet tijdig voldoet aan de brandweereisen moet de club een boete betalen.

Versleten

Dit alles was voor voorzitter Harry den Arend reden om naar de gemeenteraad te stoppen om de zaak uit te leggen en hulp te vragen.

In 2005 heeft Pancratius nog een nieuw kunstgrasveld van de gemeente gekregen. Maar dat is nu versleten. ,,Er moeten nu 1100 leden trainen op een versleten kunstgrasveld en een veld dat na oktober niet meer is te gebruiken. Het is beschamend voor een vereniging als niet aan de eisen van deze tijd kan voldoen’’, aldus Den Arend.

Niet verder

Hij wijst er op dat Pancratius altijd positief in het overleg met de gemeente is geweest. Maar na vier keer uitstel ,,kan het zo niet verder met een uitzicht op 2020 of later of niet ’’,aldus Den Arend.

De veiligheid van de leden staat voorop, aldus de Pancratius-voorzitter. ,,Als wij nog jaren op deze plek blijven zitten kunnen we onze verantwoordelijkheid als clubbestuur nemen. Maar investeren in een accommodatie zonder te weten of we een deel terugkrijgen als we toch moeten verhuizen is een dilemma. Als er zekerheid is, beginnen we morgen met de bouw van een nieuw clubhuis. Daarbij vragen we dan de gemeente om de veldcapaciteit te leveren die nodig is.’’

Probleem bekend

Het bestuur van Pancratius had deze week overleg zullen hebben met sportwethouder Adam Elzakalai, maar dat is verplaatst naar volgende week.

De wethouder deelt de zorg van het clubbestuur over de situatie en vindt ook dat de veiligheid van de leden voorop moet staan. Hij wil in het gesprek ’afspraken maken’. De gemeenteraad wil liever een oplossing. ,,Het probleem is bekend. We hebben de intentie om het op te lossen’’, aldus Elzakalai.

Hij gaat in elk geval kijken of er iets met de last met dwangsom kan worden gedaan.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.