Bambi the Riot Dog

Paul van der Kooij

Er wordt keihard getrommeld. En bijna contant klinken leuzen als ’We are regufees, we are here.’ Maar wie loopt onverstoorbaar verder in de stoet? Een hondje, zo hoog als een laars. Het dier kwispelt, snuffelt aan de dingen waar honden aan snuffelen en lijkt gewoon niet beter te weten.

Hoewel ik als journalist in de polder mijn aandacht natuurlijk zo veel mogelijk op de asielzoekers moet richten en hun mars naar Den Haag schieten mijn ogen steeds weer langs die kleine zwarte rakker.

En voor ik het weet complimenteer ik het baasje met deze standvastige strijdmakker. Die zilvergrijze Gert-Jan neemt het compliment routineus in ontvangst en meldt in één adem door dat we het hier hebben over Bambi the Riot Dog. Zoals de naam al zegt heeft Bambi heel wat rellen meegemaakt.

Hij is er zelfs al voor in de cel gegooid met andere makkers van Occupy Rotterdam, leert een filmpje op Youtube. Ook daar lijkt-ie allerminst in de stress te zijn geschoten. ,,Hij heeft het beste van ’n teckel, Doberman pincher en Praagse rattenhond.’’

De Facebookpagina Bambi the Riot Dog biedt de nodige foto’s van demonstraties-met-Bambi en oogst niet alleen likes uit de hele wereld, maar ook plaatjes van andere, vaak veel grotere Riot dogs en hun demonstraties. Wat leven we toch in een wonderlijke wereld.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.