Veel aandacht voor vertrek zeilbroertjes uit Vijfhuizen

Foto Michel van Bergen

Foto Michel van Bergen

1 / 2
Leontien van Engelen
haarlem

(update video) De dyslectische broers Enrique (15) en Hugo (13) zijn vrijdagmorgen in Vijfhuizen aan hun zeiltocht begonnen. Rond 9 uur gooiden de jongens hun trossen los. Ongeveer 25 mensen aan de kant zwaaiden ze uit.

Nadat het verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming om de jongens voorlopig onder toezicht te stellen van een gezinsvoogd van Jeugdzorg donderdagmiddag door de kinderrechter in Haarlem werd afgewezen, stond niets een vertrek meer in de weg.

De hoogbegaafde en dyslectische broers zitten al ruim een jaar thuis. Geen school wil ze hebben, ondanks alle pogingen die in het werk zijn gesteld door de ouders nadat ze van College Hageveld in Heemstede waren verwijderd.

Enrique en Hugo vertrekken vrijdagochtend voor een reis langs diverse Europese landen. Zij gaan dan aandacht vragen voor het probleem van thuiszittende kinderen. Hun vader zeilt in een boot achter ze aan.Erg ver zullen de jongens vrijdag niet komen, vertelde moeder Annelies Schillemans. Omdat de ouders donderdag plotseling op het matje moest komen bij de kinderrechter, had het gezin amper tijd voor de laatste voorbereidingen. ,,Enrique en Hugo zeilen vandaag misschien een paar uurtjes. Daarna leggen ze aan in een haven in de buurt en kunnen we de laatste zaken regelen."

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.