Snel extra kleedkamers voor voetballers Dios

Wessel Mekking
nieuw-vennep

Aan het begin van het komend seizoen heeft voetbalvereniging Dios vier extra kleedkamers. De bouw ervan gaat nog deze maand van start. Dat verwacht secretaris Erwin Wessels.

Dios kampt momenteel met capaciteitsproblemen. Vooral op zaterdag, als veel jeugdteams een balletje trappen, is het aantal kleedkamers te beperkt.

De gemeente Haarlemmermeer en Stichting Waarborgfonds Sport hebben beide een garantiestelling afgegeven. Dat was noodzakelijk voor het krijgen van een lening voor de uitbreiding van de Dios-accommodatie aan de Dotterbloemstraat.

De voetbalclub krijgt niet alleen vier extra kleedkamers, maar ook meer keuken- en opslagruimte. Daarnaast heeft secretaris Wessels goede hoop dat de komende maanden ook de kantine wordt uitgebreid, wat aanvankelijk voor een latere fase bedoeld was. ,,We kijken nu naar de mogelijkheden om dat meteen mee te nemen.’’ Dat hangt van de financiën af.

Bij de start van het nieuwe seizoen biedt het Dios-complex sowieso een totaal andere aanblik. Dan is niet alleen de accommodatie uitgebreid, maar heeft de club ook zes lichtmasten erbij. Daarnaast is dan ook het tweede kunstgrasveld lang en breed in gebruik genomen. De aanleg ervan begint maandag. ,,Eind augustus gaan we het allemaal met de hele Dios-familie vieren.’’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.