Anneke van Giersbergen: Bowie heeft verschrikkelijk veel lagen

Internetredactie

Ik ben een kind uit de jaren ’80 en groeide op met hits zoals ’This is not America’ en dat duet met Tina Turner, ’Tonight’. ’This is not America’ dat volgens mij in 1985 uitkwam, is nog altijd met afstand mijn favoriete Bowie-nummer. Wat hielp was dat ik in die tijd een erg grote fan van Madonna was. ’This is not America’ was gemaakt voor de film ’The falcon and the snowman’ en daarin speelde Sean Penn, in die periode de man van Madonna dus interessant voor mij.

Natuurlijk wist ik dat Bowie toen al een hele carrière achter de rug had. Ik vond het wel mooi dat hij in de jaren ’80 van die strakke pakken droeg met korte jasjes en nette pantalons. Hij leek op het eerste oog een heel nette man met van die korte haartjes. Ik vond als tiener vooral die hoge falsetstem enorm sexy.

Als hij zijn mond opendeed, kwam er een totaal andere sfeerwereld tevoorschijn. Bowie heeft verschrikkelijk veel lagen en dat vind ik zo mooi. Ik weet nog dat wij tijdens een tournee van mijn eerste band The Gathering als intro de song ’Space oddity’ gebruikten.

Ook die periode met Tin Machine vond ik helemaal te gek. Maar hij heeft mij ook erg verrast met die comebacksingle ’Where are we now?’ Alsof hij in een spiegel naar zichzelf kijkt. Er straalt nu ook een soort rust van hem uit. Hij doet nu de dingen die bij zijn leeftijd passen en dat vind ik erg mooi om te zien. Wat ik in Paradiso ga doen? Ik ga ’Starman’ zingen en natuurlijk ’This is not America’. Daar kan ik gewoonweg niet omheen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.