Marloes Hoedeman verovert met LoveStories de lingeriemarkt

LoveStories

LoveStories

LoveStories.

Marloes Hoedeman: Foto Louise Honee

1 / 4
Nanska van de Laar
Amsterdam

In anderhalf jaar tijd heeft Marloes Hoedeman stormenderhand de lingeriemarkt veroverd – haar ontwerpen liggen onder andere bij de Bijenkorf en sinds een kleine maand in haar eigen winkel aan de Amsterdamse Herengracht.

Een ’snoepje’, noemt Hoedeman haar zaak, waar een oude, licht versleten houten bank voor de etalage uitnodigt tot zitten. ,,We zitten net om de hoek bij de negen straatjes – hier is het nog betaalbaar. Maar dat betekent wel dat je er buiten een beetje een feestje van moet maken.” Dat geldt zeker voor het interieur.

Een vintage houten toonbank vormt de blikvanger – ze bevat onder andere bijzondere cadeauverpakkingen in de vorm van een boek. Op de toonbank staat een rekje met kettinkjes – unieke stuks, die passen bij het idee van Hoedemans collectie, die aan met fluweel omspannen hangertjes aan rekken langs de muur hangt.

Setjes van bralettes en slipjes – in onconventionele combinaties van kleuren en materialen. De ruime paskamer, met zachte vloerbedekking en dito licht, betreed je door een klassieke houten kast. ,,Alsof je in een magische wereld stapt”, lacht Hoedeman.

Gat in de markt

Hoedeman heeft een achtergrond als interieurstyliste. ,,Bij producties, maar ook privé, greep ik steeds mis als ik op zoek was naar betaalbare en funky ondergoed. Daarom ben ik naar een lingeriebeurs in Parijs gegaan en daar kwam ik tot de conclusie dat er echt een gat in de markt zit. Toen ben ik onderzoek gaan doen, gaan ontwerpen en netwerken, en heb ik in een klein atelier in Italië dingen laten maken die ik zelf het liefst aan zou hebben.”

De ontwerpen zijn allemaal van eigen hand. ,,Daarin ga ik heel stilistisch te werk. Ik doe wat bij elkaar, zoals een stukje van een plant omdat dat zo mooi roze is, een sjaaltje van mezelf en een schelp. Het gaat om details, kleur en materialen. In het begin liep ik natuurlijk wel tegen dingen aan. Sommige stoffen zijn echt niet geschikt voor een bralette, daar moet je gordijnen van maken. Je moet soms concessies doen voor comfort en pasvorm. Maar het begint bij styling.”

Moois

Bij LoveStories zoeken klanten vergeefs naar push-ups, beugel-bh’s en zwart ondergoed. ,,Dat past niet in het concept. LoveStories is eigenlijk voor vrouwen die goed in hun vel zitten en iets moois aan willen hebben, zonder dat hun borsten zijn ingesnoerd of tot aan hun keel zitten. Iemand zei: LoveStories is sexy, maar het is geen seks.”

Daarmee is het concept bijzonder in de lingeriewereld, wat wellicht de snelle opmars verklaart. ,,De wereld van de lingerie is heel traditioneel, dat heb ik in de afgelopen tijd wel geleerd. In ons brandbook hebben we ook geschreven: de lingeriewereld is in slaap gevallen. Het is behoudend of een beetje viezig. Maar moderne vrouwen hebben daar geen zin meer in. Wie wil er nu in een latex politiepak rondlopen? Een klant zei: ’LoveStories is vakantie voor mijn borsten. Niet ingesnoerd en opgeduwd’.”

Bed and breakfast

Voor de in De Rijp getogen Hoedeman is de eigen zaak zeker niet het einde van een reis. Ze is druk bezig met de nieuwe collectie – nieuwe stoffen (die ze speciaal laat maken), nieuwe details, andere ontwerpen. ,,Ik wil heel graag mijn assortiment uitbereiden met van alles wat er in en rond de slaapkamer gebeurt. Dan bedoel ik geen toys, want dat zijn wij niet. Maar wel beddengoed, parfum, geurkaarsen, en ook beachwear en swimwear. En dan zou ik ook graag nog wat van deze gezellige snoepjes openen in het buitenland – misschien wel met een bed and breakfast erboven. Waar de laden in de slaapkamer vol liggen met LoveStories-lingerie.”

www.lovestoriesintimates.com

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.