Bouw op Alverna bijna klaar

Impressie van de huurappartementen in Villa Verte.© tekening puur makelaars

Sjaak Smakman
Bloemendaal

Vijf woningen zijn al zo goed als verhuurd en nog eens twintig mensen hebben serieuze belangstelling voor Villa Verte, het project van 36 luxe huurappartementen op het landgoed Alverna. Als begin volgende maand de modelwoning wordt opgeleverd, verwacht makelaar Olaf Severijnse van Puur Makelaars dat het complex vlot verhuurd zal worden.

Welgesteld

Op het landgoed komen vier complexen. Het eerste complex met 24 huurappartementen staat er al weer een paar jaar, twee andere zijn in aanbouw en worden kort na de zomer opgeleverd.

Het eerste complex omvat twintig koopwoningen, waarvan er nog twee te koop zijn voor een kleine zes ton. Ook de huurwoningen in Villa Verte zijn niet goedkoop: de driekamerappartementen variëren in prijs van ruim 1700 tot ruim 2000 euro per maand, de vier vierkamerappartementen kosten rond de 2300 euro per maand. Daar komt dan nog ongeveer 125 euro aan servicekosten bij. Onder het complex zit een parkeergarage waarin de bewoners kunnen parkeren.

Bij de verhuur wordt bewust gemikt op de groep welgestelde 55-plussers van wie de kinderen de deur uit zijn, die een huis met een forse overwaarde hebben en die weliwaar wat kleiner maar wel luxe wil wonen. De huurwoningen kunnen deels naar eigen smaak worden ingedeeld en worden levensloopbestendig gebouwd.

Reëen

Naast de nieuwe bewoners woont ook nog een aantal nonnen op het landgoed van het voormalige klooster in het rusthuis.

Een andere groep bijzondere bewoners vormt het koppel reeën dat gebruik maakt van het bos om te schuilen en ook regelmatig in de weilanden te zien is. Daarover zijn afspraken gemaakt met Landschap Noord-Holland, dat het onderhoud van het landgoed voor zijn rekening neemt.

In ruil voor het goed begaanbaar houden van de wandelpaden rond bij de nieuwbouw, laten de nieuwe bewoners een hoek van het landgoed met rust zodat de reeën daar ongestoord verder kunnen leven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.