Grote wapenvondst bij Haarlemmer (27)

In een flatwoning en een kelderbox van een 27-jarige Haarlemmer aan de Edward Jennerstraat heeft de explosievenopruimingsdienst de afgelopen uren een forse wapencollectie geborgen. Om 15.15 uur werd de bergingsactie opgeschaald naar de hoogste fae: grip 1.

Na een melding van een omwonende werd de Haarlemmer dinsdagavond, rond 22.30 uur, in zijn woning. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit. In zijn woning werden een aantal vuurwapens en munitie aangetroffen. Deze wapens zijn in beslag genomen. De politie heeft vandaag nader onderzoek in de woning van de verdachte gedaan en daarbij zijn mogelijk explosieve materialen gevonden. De EOD is dinsdagmiddag een onderzoek gestart om te beoordelen of het om explosieven gaat en welke maatregelen er nodig zijn. De resultaten daarvan zijn op dit moment nog niet bekend.

De verdachte is vannacht aan het politiebureau beoordeeld door een arts van de GGZ en is daarna opgenomen. Hij blijft verdachte.

Een omwonende meldt dat de man na een periode van afwezigheid terugkeerde in de flat en af en toe in militaire kleding rondliep.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.