Droom Roel en Corine Pijpers leeft nog een beetje

Sjaak Smakman
hillegom

De  droom van Roel en Corine Pijpers om bij hun autobedrijf Roel’s Modified aan de Hillegomse Marconistraat te gaan wonen leeft nog een heel klein beetje.

Weliswaar mislukte de poging van BBH-raadslid Anne de Jong om de bij de herziening van het bestemmingsplan Hillegommerbeek gesneuvelde mogelijkheid voor een bedrijfswoning alsnog daarin direct op te nemen. Maar wethouder Ivo ten Hagen is wel bereid om met hen in gesprek te gaan over wat hij de ’koninklijke weg’ noemt: een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan.

Hoe begaanbaar die weg is, moet overigens nog blijken, benadrukte de wethouder. Bij een herziening krijgen alle omliggende bedrijven de kans om bezwaar te maken en/of een planschadevergoeding te eisen omdat ze te maken krijgen met andere geluids- en andere normen. De Jong betwijfelde ernstig of dit het geval zal zijn, maar volgens de wethouder heeft onderzoek in opdracht van de gemeente uitgewezen dat daarvan ’100 procent zeker’ sprake is.

Met name dat laatste aspect zorgde ervoor dat de poging van De Jong met alleen de steun van Bloeiend Hillegom en Hillegom Progressief uiteindelijk één stem tekort kwam voor een meerderheid. ,,Mensen moeten kunnen wonen bij hun bedrijf, maar niet als anderen daar de dupe van worden’’, verwoordde CDA’er Fred van Trigt het gevoel van de meerderheid.

Roel en Corine willen graag om tafel met de gemeente, lieten ze na afloop weten, hoewel een herziening van het bestemmingsplan hen veel geld gaat kosten aan leges en de kans op succes allesbehalve is gegarandeerd. Los van de mogelijke bezwaren van omliggende bedrijven is de bedrijfswoning indertijd vooral op aandringen van de provincie geschrapt en Ten Hagen verwacht niet dat die daar inmiddels anders over denkt.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.