Dolle boel op Haarlem Ordinair

Met elkaar de randjes opzoeken op de dansvloer.

Met elkaar de randjes opzoeken op de dansvloer.© Foto United Photos/Franklin van de Erf

Jiska Kroon
Haarlem

Terwijl op de Grote Markt Haarlem Culinair wordt gevierd, is even verderop in de kleine zaal van het Patronaat de negende editie van Haarlem Ordinair. Thema dit keer is circus.

Elf jaar geleden ontstond Haarlem Ordinair als tegengeluid op Haarlem Culinair. Hoewel verkleden niet verplicht is, doen veel mensen hun best voor een outfit. Bij binnenkomst in het Patronaat zie je van alles rondlopen: een gekke clown met een onderbroek over zijn hoofd, jokers, acrobaten, dierentemmers en zelfs een man in banenpak.

De aankleding van de zaal is simpel, maar het thema komt duidelijk naar voren. Het Circus DJ Team en Gekkigeit warmt het publiek op, waarna dj Timo de Reuver de zaal vult met onder andere tech house. ,,Waar zijn alle ordinaire jongens en meiden?”, roept host Menno door de zaal, nadat Alcedo zijn set opent met een nummer van The Partysquad.

Het publiek gaat vervolgens uit zijn dak op dancehall en bubbling muziek. ,,Je kunt hierop zo lekker ordinair dansen, dat past goed bij het thema”, roept een wild dansend meisje op de dansvloer.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.